ALMANCA AİLE BİRLEŞİMİ 21 EKİM-2 ARALIK HAFTA İÇİ SABAH
AİLE BİRLEŞİMİ DERS PROGRAMI
Seviye : A1 ANFÄNGER-BAŞLANGIÇ
Kurs Başlangıç Tarihi : 21.10.2024
Kurs Bitiş Tarihi : 02.12.2024
Kurs Süresi : 120 Ders Saati
Kurs Günleri &Saatleri : Pazartesi Salı Perşembe Cuma 09:30-13:30
Kaynaklar: Tamamen sınav içeriğine yönelik özgün materyaller
Sınıf Kontenjanı : 10-16 Kişi
ALMANCA AİLE BİRLEŞİMİ SIK SORULAN SORULAR
1)Almanya Aile Birleşimi Dil Sınavı Seviye Şartları Nelerdir?
Almanya sınırları içerisinde aile birleşimi yaparak eş veya aile durumu nedeniyle uzun süreli yerleşmek isteyen kişilerin minimum A1 seviyesinde Almanca dil sertifikasına sahip olması gerekir. Bu sertifikayı alabilmek için ilgili sınav merkezlerinin yürütmekte olduğu sınavlara katılım sağlanmalıdır. A1 Almanca dil sertifikası Alman Konsolosluğu’na ya da Alman Büyükelçiliği’ne verildiği taktirde, kişinin vize başvurusu olumlu sonuçlanacaktır. Almanca A1 dil belgesine sahip olmayan kişilerin başvuruları ise, evrakları eksiksiz olsa dahi başvurusu geçersiz sayılacaktır.
2) Aile Birleşimi yaş sınırı kaçtır?
Eğer evlilik yolu ile aile birleşimine başvuru yapılıyorsa minimum 18 yaş şartı aranıyor. 18 yaş altı olan bireyler evlilik yolu ile başvuru yapamamaktadır.
3)Almanya Aile Birleşimi Sınavının içeriği nasıl?
Aile Birleşimi Sınavı yazılı ve sözlü olmak üzere iki aşamadan oluşur. Sınav dört temel dil becerisini ölçmeyi amaçlamaktadır.
Yazılı sınav 65 dakika, sözlü sınav ise yaklaşık 15 dakika sürmektedir. Yazılı sınav dinleme (Hören) bölümü ile başlar. Bu aşamada günlük, kısa diyaloglar dinletilir ve seçenekli olan soruların cevaplanması istenir. İkinci kısım yani okuma (Lesen) bölümünde ise kısa e-postalar ve ilanlar okunarak ilgili soruların cevaplanması beklenir. Yazma (Schreiben) bölümünde ise beş soruluk bir form doldurulması ve yaklaşık otuz kelime içeren bir e-posta yazılması istenir.
Sözlü sınavda katılımcı sayısı maksimum 4 kişidir. Konuşma (Sprechen) bölümünde ilk olarak kendinizi tanıtmanız ve kişisel bilgilerinizi içeren sorulara cevap vermeniz istenir. Diğer iki bölümde ise kartlarda çıkan görsel ve kelimelerle ilgili sorular yöneltmeniz ve size yöneltilen sorulara cevap vermeniz beklenir. Sınavda yer alan her bölüm toplamda 25 puan üzerinden değerlendirilmektedir. Sınavı geçebilmeniz için ulaşılması gereken toplam puan 60 puandır.
4) Aldığımız Almanca sertifikalarının geçerlilik süresi kaç aydır?
Sertifikaların geçerlilik süresi vize işlemlerini yürütmek açısından 1 yıldır.
5) Aile Birleşimi kursu sonunda ne derecede Almanca bilgisine sahip olabilirim?
120 saatlik 4 beceri üzerine aldığımız eğitim sonunda kısa ve anlaşılır diyaloglar kurabilecek, basit düzeyde olan okuma ve dinleme parçalarını anlayabilecek ve kısa e-postalar yazabilecek seviyeye ulaşmış oluruz. Genel Almanca kurslarımızdan farklı olarak Aile Birleşimi kurslarımızda Almanca öğrenmenin yanında sınava yönelik eğitim verilmektedir.
6) Almanya Aile Birleşimi İçin Vize İşlemleri Nasıl Gerçekleştirilir?
Almanya aile birleşimi için öncelikle iDATA üzerinden vize randevusu oluşturulması gerekir. iDATA Türkiye'de Almanya Büyükelçilik/Konsolosluklarının vize başvuruları için resmi olarak yetkilendirdiği tek kurumdur. Randevu atama sürecinin uzun olması nedeniyle bir an önce pasaportun çıkarılması ve ulusal vize başvuru formunu doldurarak vize randevusunun oluşturulması başvuru yapacak olan kişi için olumlu olacaktır. Başvuru yapılma tarihi ve atama tarihi arasındaki süreçte ise kişilerin gerekli evrakları hazırlamaları ve vize dosyalarını oluşturmaları gerekir. Vize randevu ataması kişinin ikamet ettikleri şehre göre Ankara, İstanbul veya İzmir Konsolosluklarına olacak şekilde yapılır. Bu evraklara iDATA’nın resmi web sitesinden ulaşılabilmektedir.
Eğitimlerden
Haberdar Olmak İster Misiniz ?
En son güncellemelerden haberdar olmak ve fırsatları yakalamak için abone olun.